Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju Erjavčevega odvetnika očitki tožilstva vodenijo, tožilka ne daje izjav

Ljubljana, 24. januarja - Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je končalo v sredo prekinjeno zaslišanje obrambne ministrice Ljubice Jelušič v zadevi Patria. Postopek zoper nekdanjega obrambnega ministra Karla Erjavca in nekdanjega načelnika Generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana teče zaradi domnevno nevestnega dela pri nakupu oklepnikov.

Ljubljana.
Nekdanji obrambni minister Karl Erjavec z odvetnikom.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Jelušičeva tudi tokrat ni dajala izjav, Erjavčev odvetnik Luka Podjed pa je po zaslišanju ocenil, da iz zaslišanja v zaslišanje očitki tožilstva vodenijo, kar da je potrdilo tudi današnje zaslišanje Jelušičeve.

Erjavec je ponovil, da s podpisom pogodbe o nakupu oklepnikov Patria, ni bila povzročena škoda. Dokaz za to po njegovem leži v dejstvu, da so bili oklepniki uvedeni v Slovensko vojsko, da se uporabljajo in da so bili poslani tudi v Afganistan.

Jelušičeva je v sredo in danes na sodišču nastopila kot priča obrambe, v sredo pa bo zaslišana še kronska priča tožilstva, izvedenec obrambne stroke Erik Kopač. Tožilstvo med procesom za medije ne daje izjav.

ako/pa
© STA, 2011