Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Letošnji Bobri s skoraj 100 dogodki na več kot 30 ljubljanskih prizoriščih

Ljubljana, 24. januarja - Med 30. januarjem in 11. februarjem bodo na svoj račun prišli otroci. Mestna občina Ljubljana zanje že tretje leto pripravlja festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Ta bo na 32 prizoriščih v Ljubljani ponudil 92 prireditev. Pričakujejo okoli 13.000 otrok.

Na ogled bo 65 odrskih uprizoritev in 12 filmov. Letošnja novost so delavnice, ki jih je pripravila Mestna knjižnica Ljubljana.

Bistvo festivala po besedah načelnika oddelka za kulturo na ljubljanski mestni občini Uroša Grilca ostaja kulturno-umetnostna vzgoja otrok in mladih. V ta namen so v Kinodvoru letos pripravili delovni zvezek Bobrov dnevnik.

Letošnje Bobre je z oddelkom za kulturo MOL pripravilo 37 javnih in zasebnih zavodov ter nevladnih organizacij. Izvršni producent festivala je Slovensko mladinsko gledališča, pokrovitelj pa ljubljanski župan Zoran Janković.

Brezplačne vstopnice bodo na voljo od srede, 26. januarja, v prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča. Vsaka družina lahko prejme vstopnice za tri prireditve oz. pet vstopnic.

jvo/tv/tv
© STA, 2011