Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Delavci TVM še vedno stavkajo, rešitve ni na vidiku

Maribor, 24. januarja - Okoli 140 zaposlenih v Tovarni vozil Maribor tudi danes nadaljuje stavko, ki so jo začeli takoj po novem letu. Konec preteklega tedna so se znašli v razmerah, iz katerih ni videti rešitve, saj naj bi propadla tako možnost lastniškega vstopa ene od arabskih družb kot tudi možnost, da bi jim s prevzemom lastniškega deleža pomagal Kad.

Sekretar štajerskega sindikata SKEI Branko Medik je danes povedal, da delavci od konca preteklega tedna stavkajo doma, v tovarni je le stavkovni odbor. Kot je dejal, trenutno nimajo druge rešitve, kot da še nekaj časa čakajo. V skrajnem primeru bodo po njegovih besedah delavci sami zahtevali uvedbo stečajnega postopka.

Usoda delavcev mariborskega proizvajalca nizkopodnih avtobusov je tako popolna neznanka. V sredo so sicer dobili poplačano razliko med decembra nakazano akontacijo novembrske plače do polne plače, poplačane so bile tudi jubilejne nagrade. Še vedno pa ostaja neporavnanih okoli 300 evrov lanskega regresa in cela decembrska plača.

gm/uk/uk
© STA, 2011