Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V sodni obravnavi v zadevi Patria danes nadaljevanje pričanja Jelušičeve

Ljubljana, 24. januarja - Na ljubljanskem okrajnem sodišču se bo nadaljevalo sojenje nekdanjemu obrambnemu ministru Karlu Erjavcu in nekdanjemu načelniku generalštaba Slovenske vojske Albinu Gutmanu v zadevi Patria. Današnjo sodno obravnavo bo zaznamovalo nadaljevanje pričanja obrambne ministrice Ljubice Jelušič.

Ljubljana.
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Pričanje Jelušičeve 19. januarja je bilo prekinjeno zaradi obveznosti ministrice v državnem zboru. Istega dne je pričal tudi načelnik generalštaba Slovenske vojske Alojz Šteiner. Kot je takrat po obravnavi povedal Erjavčev odvetnik Luka Podjed, sta tako Jelušičeva kot Šteiner v celoti in nedvoumno potrdila, da materialna škoda pri nakupu oklepnikov Patria ni nastala.

Dan kasneje, 20. januarja, pa so z ministrstva za obrambo sporočili, da Jelušičeva s pričanjem v sodni obravnavi v zadevi Patria ni pokrila nikogar, temveč je odgovarjala na zastavljena vprašanja. Ker pričanje še ni končano, je neumestno in nedopustno javno ocenjevati, kaj njeno pričanje pomeni za obtožene v procesu.

Pričanje ministrice, pa tudi aktualnega načelnika generalštaba, je sodišču predlagala obramba.

bs/tz/tz
© STA, 2011