Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z novo različico spornih členov družinskega zakonika do širše podpore?

Ljubljana, 22. januarja - Vodje koalicijskih poslanskih skupin so po poročanju časnikov v petek z državno sekretarko na ministrstvu za delo Anjo Kopač Mrak govorili o najbolj izpostavljenih členih predloga družinskega zakonika.

Po poročanju Dela naj bi bil na mizi predlog, po katerem bi bila zakonska zveza opredeljena kot skupnost moškega in ženske, istospolna zveza pa bi imela status partnerske skupnosti. Po pravicah in dolžnostih bi se razlikovali predvsem v eni točki - da homoseksualni pari ne bi mogli posvojiti otroka na način, kot ga lahko heteroseksualni. Kot izjema bi bila mogoča le posvojitev biološkega otroka partnerja.

To naj bi bile bistvene spremembe kompromisa, ki so jih po navedbah omenjenega časnika pripravili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Dnevnik napoveduje, da se bodo poslanske skupine koalicije do predloga opredelile v začetku prihodnjega tedna. Večer pa navaja, da bo Kopač Mrakova v prihodnjem tednu opravila posvete še z opozicijskimi poslanskimi skupinami.

tz/tz
© STA, 2011