Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ribnici raste evropski robotski center

Ribnica, 22. januarja - V Ribnici je lani začel nastajati evropski robotski center največjega svetovnega proizvajalca industrijskih robotov, japonske korporacije Yaskawa Electric. Ta je leta 1994 prevzela podjetje Motoman Robotec, leta 1996 pa so v Ribnici ustanovili podjetje za proizvodnjo robotskih celic Yaskawa Ristro.

V obeh podjetjih trenutno zaposlujejo 62 ljudi, še letos pa naj bi zaposlili do 30 novih, med njimi inženirje za potrebe projektiranja, razvoja informatike in vodenja projektov ter tehnični kader za proizvodne potrebe. Enako dinamiko zaposlovanja in rasti prihodkov načrtujejo še za prihodnji leti, je napovedal direktor in solastnik obeh podjetij Hubert Kosler.

Zaradi zanesljivosti in konkurenčnosti obeh slovenskih podjetij so se lani pri evropski podružnici Yaskawa Electric odločili, da bodo inženiring in njeno celotno proizvodnjo, ki sta dotlej potekala v Münchnu, preselili v Ribnico. S tem pa sta podjetji postali strateška dobavitelja, ki zalagata vsa Yaskawina evropska hčerinska podjetja, je pojasnil.

jes/rbo/jes
© STA, 2011