Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

PDP z odkupom deleža v Adria Airways Tehnika Adrii zagotovil pet milijonov evrov

Ljubljana, 21. januarja - Državna Posebna družba za podjetniško svetovanje (PDP) se je odločila, da od Adrie Airways odkupi lastniški delež v podjetju Adria Airways Tehnika, s čimer bo letalskemu prevozniku zagotovila pet milijonov evrov likvidnostnih sredstev, je za STA pojasnil predsednik upravnega odbora Adrie Maks Tajnikar.

Ljubljana.
Predsednik UO Adria Airways Maks Tajnikar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Ekonomist Maks Tajnikar.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pogodba s PDP je že podpisana, del sredstev od PDP pa je po njegovih zagotovilih že na računu Adrie. Kot je pojasnil Tajnikar, je PDP, ki je že sedaj solastnik Adria Airways Tehnika, sredstva pridobil v bančnem sistemu, a ločeno od pogovorov Adrie z bankami o premostitvenem posojilu.

Ti so po njegovih besedah končani in ni več potrebe, da bi tekli dalje. Znova je zatrdil, da je bil glavni razlog za propad pogajanj blokiranje vseh predlaganih rešitev s strani največje upnice NLB.

V zagotavljanju likvidnostni naj bi po njegovih besedah z manjšim zneskom sodeloval tudi Aerodrom Ljubljana, ki je prav tako solastnik družbe Adria Airways Tehnika. Pogovori z Aerodromom sicer še tečejo.

jes/td
© STA, 2011