Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SBI TOP ta teden malenkost izgubil; najbolj odmevali rezultati Krke

Ljubljana, 22. januarja - Ljubljanska borza je ta trgovalni teden sklenila v rdečem. Indeks SBI TOP je trgovanje ta teden sklenil pri 843,05 točke, kar je 0,16 odstotka manj kot minuli petek.

Borzni posredniki so v tem tednu skupaj s svežnji sklenili več kot 12,6 milijona evrov poslov. Brez svežnjev je bilo prometa v povprečju za okoli dva milijona evrov na dan, je za STA pojasnil Andrej Zakotnik iz borznoposredniške družbe GBD.

Med delnicami v indeksu je na tedenski ravni najbolj zdrsnil zaključni tečaj Gorenja, in sicer za 1,54 odstotka na 12,80 evra. Edini delnici med blue chipi, ki sta na tedenski ravni zabeležili rast, sta delnici Krke in NKBM. Prve so se na tedenski ravni okrepile za 0,64 odstotka in sklenile pri 64,20 evra, druge pa so se podražile za 0,54 odstotka na 10,30 evra.

Prav s Krko je po besedah Zakotnika povezana tudi ena najbolj odmevnih novic tega tedna. To farmacevtsko podjetje je namreč v četrtek sporočilo, da je skupina Krka lani prvič ustvarila za več kot milijardo evrov prihodkov.

mrn/jes/jes
© STA, 2011