Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija opozarja: S prenakazilom denarja lahko postanete storilec kaznivega dejanja

Ljubljana, 23. januarja - V Sloveniji v zadnjem obdobju narašča število posameznikov, ki nasedajo ponudbam iz tujine za prenakazila denarnih sredstev prek transakcijskih računov. Policija opozarja, da lahko s tem postanejo udeleženci pri pranju denarja, ki je kaznivo dejanje.

Kot pojasnjujejo na policiji, kriminalci takšne posameznike izkoristijo za prenašalca denarja, saj na svoj bančni račun prejme in nato z njega prenakaže denarna sredstva, ki so bila pred tem pridobljena s kaznivimi dejanji.

Policijski izsledki kažejo, da kriminalne združbe iščejo prenašalce denarja prek internetnih strani, namenjenih iskalcem zaposlitev, v spletnih klepetalnicah ali z elektronskimi sporočili. Zainteresiranim ponujajo dobro plačano delo, običajno na domu, za katero ne zahtevajo posebnih znanj.

Policija državljanom svetuje, da so previdni pri ponudbi takšnih del. Vse, ki sumijo, da so žrtev prevare, pa poziva, naj o tem čim prej obvestijo najbližjo policijsko enoto in takoj ustavijo vsa nadaljnja izplačila.

ase/pse
© STA, 2011