Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Lenart s proračunoma za dve leti v dolgoročno načrtovanje

Lenart, 23. januarja - V Lenartu so pretekli teden že potrdili proračuna za naslednji dve leti ter razvojne programe za štiri leta. Kot je pojasnil župan Janez Kramberger, je kar nekaj investicij dolgoročnih, zato je bilo smiselno sprejeti proračun za dve leti.

Lenart.
Lenarški župan Janez Kramberger.
Foto: Gregor Mlakar/STA.
Arhiv STA

Lenart.
Lenarški župan Janez Kramberger.
Foto: Bojan Šuštar/STA
Arhiv STA

Proračun občine za letos znaša dobrih 20 milijonov evrov, za leto 2012 pa dobrih 13 milijonov. Po Krambergerjevih besedah je realen proračun za občino v normalnih okoliščinah okoli 13 milijonov evrov, letošnji pa je za sedem milijonov višji, ker občina vodi skupno investicijo 12 občin Slovenskih goric za nov vodovodni sistem.

Sicer pa želijo v Lenartu v naslednjih letih priključek na javni vodovodni sistem ter asfaltno povezavo omogočiti vsem gospodinjstvom. Ob tem bodo prihodnje leto gradili še prizidek k osnovni šoli, letos pa bo zaključena obnova kulturnega doma. Načrtovana je še rekonstrukcija celotnega sistema javne razsvetljave, projekta pa se bodo lotili skupaj s sosednjimi občinami, zato pričakujejo tudi nekaj evropskih sredstev.

gm/pse
© STA, 2011