Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Protikorupcijska komisija zaslišala Živčec Kalanovo

Ljubljana, 21. januarja - Komisija za preprečevanje korupcije je danes zaslišala predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan, ki je kot vršilka dolžnosti direktorice izolskega zdravstvenega doma gradbenemu podjetju Mabra inženiring posodila 150.000 evrov iz sredstev zdravstvenega doma. Po zaslišanju je pooblaščenec Živčec Kalanove Janez Tekavec v izjavi za medije povedal, da je komisijo zanimalo, za kakšen pravni posel je šlo.

Ljubljana.
Predsednica ZZS Gordana Živec Kalan.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot je dejal Tekavec, so komisiji pojasnili, da ni šlo za posojilo ali poroštvo, temveč za zastavo. Ob tem je ocenil, da so uspeli dokazati, da so številne insinuacije, ki se pojavljajo v zadevi Mabra, neresnične in neutemeljene. Na komisiji so za STA povedali, da se je Živčec Kalanova razgovora udeležila s pooblaščencem in na vprašanja komisije ni odgovarjala. Za to je navedla razloge, ki jih je komisija sprejela.

Protikorupcijska komisija je od pooblaščenca Živčec Kalanove pridobila nekatere dokumente, ki jih bo v nadaljevanju postopka preučila.

bs/td/td
© STA, 2011