Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Radićeva: Agencija za upravljanje naložb ni neodvisna

Ljubljana, 21. januarja - Z imenovanjem Arneja Misleja in Boruta Bratine v akreditacijsko komisijo agencije za upravljanje kapitalskih naložb države je ministrica za gospodarstvo Darja Radić izgubila upanje, da je agencija neodvisna.

Ljubljana, ministrstvo za gospodarstvo.
Novinarska konferenca ministrstva za gospodarstvo in Časnika Finance, na kateri so direktor in urednik Časnika Finance Peter Frankl, ministrica za gospodarstvo Darja Radić in predsednik komisije za podeljevanje nagrad Boris Selan predstavili letošnji natečaj za nagrade na področju energetsko učinkovitih projektov in podjetij oziroma ustanov.
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot je na novinarski konferenci, namenjeni natečaju za nagrade energetsko učinkovitim podjetjem, poudarila ministrica, je bilo z imenovanjem Misleja, ki je častni konzul Indonezije in bivši uvoznik indonezijskega premoga, v akreditacijsko komisijo njeno upanje, da ima Slovenija res agencijo, ki je neodvisna od politike in ostalih interesnih skupin, dokončno pokopano.

Agencija je v sredo s položaja predsednika nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne odpoklicala Jadranka Medaka, ki je bil eden kritikov projekta šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj. Med drugim je izrazil dvom o zadostni kakovosti velenjskega premoga, zaradi česar naj bi bilo treba uvažati tudi indonezijski premog.

Na možen konflikt interesov po mnenju Radićeve kaže tudi imenovanje Bratine v akreditacijsko komisijo, saj da profesor na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti piše tudi pravna mnenja in svetuje direktorjem državnih podjetij.

jb/jes
© STA, 2011