Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ministrstvo za gospodarstvo preučuje vlogo za kratkoročno pomoč Adrii

Ljubljana, 21. januarja - Ministrstvo za gospodarstvo preučuje vlogo Adrie Airways za pomoč podjetjem v težavah. Koliko sredstev - šlo naj bi za kratkoročni kredit - naj bi družba prejela, še ni znano, pomoč pa mora potrditi še Evropska komisija.

Ljubljana.
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je danes potrdila prejem vloge Adrie za pomoč, ki se že proučuje. Konkretnih številk trenutno ni mogla podati, ker postopek še teče. Če bodo izpolnjeni vsi kriteriji, pa bo Adria lahko dobila kratkoročno pomoč.

Kot poudarja ministrica, je kratkoročna pomoč Adrii Airways pomembna, saj je krizo treba prebroditi, proces iskanja strateškega partnerja pa bo trajal dlje časa. Strateški partner je po ocenah Radićeve tudi edina možnost za ohranitev Adrie, do njegovega vstopa v družbo pa je treba zagotoviti sredstva za ohranitev dejavnosti.

Adria Airways je pred časom oddala tudi vlogo za povračilo škode v višini okoli dveh milijonov evrov zaradi vulkanskega pepela. Ministrstvo jo je že poslalo v potrditev Evropski komisiji.

uk/jb/bg/bg
© STA, 2011