Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prenova vodovoda v Slovenskih goricah se bo zavlekla

Lenart, 22. januarja - Prebivalci 12 občin z območja Slovenskih goric v predvidenem roku najverjetneje ne bodo priključeni na sodoben sistem vodooskrbne infrastrukture v okviru skoraj 19 milijonov evrov vrednega projekta celovite oskrbe severovzhodne Slovenije s pitno vodo. Vzrok je v težavah družbe SCT, ki z deli sploh še ni začela, zato ji grozi prekinitev pogodbe.

Junija lani so v Lenartu, ki je nosilec omenjenega projekta, podpisali pogodbo za evropsko sofinanciran projekt, s katerim bo na tem območju zagotovljena nemotena oskrba s kakovostno pitno vodo. Za izvajalce del so bili na razpisu izbrani CPM, Granit, DDC in SCT, a se pri slednjem zapleta.

Kot je povedal lenarški župan Janez Kramberger, dela na odseku proti Dupleku, kjer je izvajalec CPM oz. njihova hčerinska družba, potekajo normalno, medtem ko družba SCT z deli sploh še ni začela. Zato so jo ta teden že obvestili, da bodo pogodbo prekinili ter uveljavili garancije, hkrati pa začeli postopke za nov razpis. Ta bo objavljen predvidoma februarja, realizacija projekta pa se bo zavlekla vsaj za tri mesece.

gm/bg
© STA, 2011