Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Emo Ett lani z dobičkom

Celje, 23. januarja - Celjska družba Emo Ett, ki se ukvarja s proizvodnjo emajlirane posode, je lani kljub zaostrenim razmeram na trgu ustvarila okrog 100.000 evrov dobička in 4,2 milijona evrov prihodkov. Po oceni direktorja podjetja Janka Gorenška je bilo leto 2010 za Emo Ett eno najtežjih v njegovi zgodovini, ki sega v davno leto 1894.

Po Gorenškovem mnenju se je lani recesija dotaknila tudi njihovega podjetja. Prav zaradi krize so se morali organizirati skladno s potrebami trga in se prilagoditi potrebam potrošnikov. Gorenšek navaja, da so v letu 2010 uspeli ohraniti vse svoje kupce, pridobili so tudi nekaj novih, predvsem na trgih Nemčije, Srbije, Cipra, Avstrije in Švice.

Glede lanskih prihodkov je Gorenšek pojasnil, da so v primerjavi z letom 2009 nižji za 11 odstotkov, vendar so se zmanjšali tudi stroški poslovanja. Emo Ett lani zaradi zaostrenih gospodarskih razmer ni odpuščal, število delavcev pa se je zmanjšalo po naravni poti oz. z upokojevanjem. Emo Ett, ki letos načrtuje petodstotno rast prihodkov brez dviga prodajnih cen, tako zaposluje 118 delavcev.

lpc/bg
© STA, 2011