Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pravosodni ministri EU na neformalnem zasedanju na Madžarskem

Bruselj/Budimpešta, 21. januarja - Pravosodni ministri Evropske unije, med njimi slovenski minister Aleš Zalar, se bodo danes sestali na neformalnem zasedanju na Madžarskem. Glavne teme pogovorov so uveljavljanje pravic državljanov, izvajanje Listine temeljnih pravic Evropske unije in izboljšanje izobraževanja v pravosodju. Ob robu zasedanja se bo minister Zalar srečal s poljskim kolegom.

Ljubljana.
Minister za pravosodje Aleš Zalar.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V razpravi o izobraževanju se bodo ministri osredotočili na dobre prakse in težave, ki nastajajo pri uporabi evropskega prava v državah članicah. Praktični vidik je namreč po navedbah pravosodnega ministrstva poleg teoretičnega poznavanja nacionalne in evropske zakonodaje zelo pomemben.

Ob robu zasedanja bo potekalo tudi bilateralno srečanje ministra Zalarja s poljskim kolegom Krzysztofom Kwiatkowskim, čigar država bo v drugi polovici leta prevzela predsedovanje EU. Pogovarjala se bosta o načrtu poljskega predsedovanja, pri čemer bo minister Zalar predstavil stališča Slovenije o vprašanjih s področja civilnega in kazenskega prava.

pm/ako
© STA, 2011