Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na tožilstvu preverjajo nove podatke v zadevi bulmastifi

Ljubljana, 20. januarja - Na vrhovnem državnem tožilstvu glede postopkov, povezanih z zadevo bulmastifi, navajajo, da je okrožno tožilstvo v Ljubljani sicer v enem delu pred časom kazenske ovadbe že zavrglo, vendar so se v oddaji Pogledi Slovenije na Televiziji Slovenija 16. decembra lani pojavili novi podatki. Zdaj jih preverjajo, so za STA pojasnili na vrhovnem državnem tožilstvu.

V tej zadevi del postopkov poteka na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani, del pa v specializiranemu oddelku na vrhovnem državnem tožilstvu, so navedli. Dodajajo, da specializirani oddelek v svojem delu zadeve še ni sprejel odločitve.

Glede navajanja nekaterih medijev, da naj bi bila policija zaradi nezaupanja izključena iz preiskave, pa sporočajo, da pri delu ljubljanskega okrožnega tožilstva ne gre za izločitev policije. Državni tožilci po ponovnem odprtju zadeve, ki se je zgodilo takoj po omenjeni oddaji, namreč določene podatke samostojno preverjajo, kot jim to omogoča zakon o kazenskem postopku, so zapisali.

pse/miv
© STA, 2011