Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tudi Jelinčič izstopil iz podskupine za arbitražni sporazum

Ljubljana, 20. januarja - Prvak SNS Zmago Jelinčič je zunanjega ministra Samuela Žbogarja danes pisno obvestil, da nepreklicno izstopa iz podskupine za pravičnost, ki deluje v okviru neformalne posvetovalne skupine za arbitražo pri zunanjem ministrstvu. Jelinčič je danes tudi sklical novinarsko konferenco, na kateri je vladi znova očital izdajo nacionalnih interesov.

Ljubljana.
Predsednik SNS Zmago Jelinčič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot je ocenil prvak SNS, skušata zunanje ministrstvo in vlada s posvetovalno skupino predvsem pridobiti čas ter z vključitvijo nekaterih posameznikov v delo skupine zavreti polemiko v javnosti. Glavni namen skupine po njegovem ni varovanje slovenskega nacionalnega prostora, ampak zgolj slovenski vladi pripraviti argumente, pa četudi nekompetentne, za potrditve njenih že sprejetih odločitev.

Jelinčič tudi meni, da bi morala Slovenija prekiniti oz. odstopiti od arbitražnega sporazuma, kar ji omogoča dunajska konvencijo o pogodbenem pravu, saj je Hrvaška sporazum večkrat bistveno kršila; nazadnje v novem pravilniku o mejah v ribiškem morju, ko je mejo znova zarisala po sredini Piranskega zaliva.

jav/mlj
© STA, 2011