Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šentjakobsko gledališče pred premiero komične drame Pizza, da te kap

Ljubljana, 20. januarja - V Šentjakobskem gledališču bodo v soboto, 22. januarja, ob 19.30 premierno uprizorili predstavo Pizza, da te kap. Predstavo je po predlogi Darlene Craviotto režiral in priredil Jernej Kobal. To je četrta od petih novih uprizoritev, ki so jih v letošnji sezoni pripravili v gledališču.

Po besedah umetniškega vodje Šentjakobskega gledališča Jaše Jamnika predstava govori o sodobnem problemu osebnega sprostitvenega ventila. Glavni protagonistki Julie in Alice, ki ju bosta upodobili Tjaša Valentinčič in Sara Lucu, sta dekleti, ki si delita skromno stanovanjce. Eno je zapustil fant in se vrnil k ženi, drugo je šef odpustil, ker se ni odzvala na njegovo dvorjenje. Ob tem jima grenijo življenje še druge zagate vsakdanjega življenja, ki imajo komično-tragični zaplet z eksistencialnim in tudi feminističnim podtonom.

Režiser Kobal je za STA povedal, da so težave mladih protagonistk zelo sodobne, kljub temu, da je tekst star 30 let. Tekst ima to dobro lastnost, da se s temo ukvarja na komičen način. Ne poskuša reševati problemov, temveč jih samo prikazuje, je poudaril.

ut/kb/kb
© STA, 2011