Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izteka se rok za pripombe na modele vrednotenja nepremičnin

Ljubljana, 23. januarja - V torek se izteče rok, do katerega lahko lastniki vlagajo pripombe na poskusni izračun vrednosti njihovih nepremičnin. Kot je za STA povedala Ema Pogorelčnik z geodetske uprave, bodo pripombe, oddane do tega dne, uporabili pri oblikovanju dokončnih modelov vrednotenja, sicer pa lahko lastniki podatke o nepremičninah urejajo tudi kasneje, predvidoma do konca letošnjega leta, ko bodo uporabljeni v davčne namene.

Ljubljana.
Ema Pogorelčnik z republiške geodetske uprave.
Foto: Daniel Novakovič/STAž
Arhiv STA

Do sredine tega meseca so lastniki nepremičnin spremenili ali dali pripombe na 1,1 odstotka vseh podatkov, ki jih je na obvestilih septembra lani posredovala geodetska uprava. Popravki se nanašajo na 5,5 odstotka vseh nepremičnin v Sloveniji.

Po mnenju lastnikov je bila vrednost neustrezno izračunana pri 3,5 odstotka nepremičnin v državi. Vložene pripombe bo geodetska uprava do septembra obdelala, po sprejemu ustrezne vladne odredbe pa bodo ponovno preračunali vrednost vseh nepremičnin in jo objavili. S tem bo vsem nepremičninam uradno pripisana njihova vrednost.

ase/bg
© STA, 2011