Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odbor za notranjo politiko danes o bulmastifih in protikorupcijski komisiji

Ljubljana, 20. januarja - Parlamentarni odbor za notranjo politiko danes čakata dve seji. Na eni bodo razpravljali o domnevnih nepravilnostih pri delu Komisije za preprečevanje korupcije v času, ko jo je vodil Drago Kos. Kos, ki ga na seji ne bo, je zahtevo za sejo za STA označil kot smešno.

Kos je dejal, da če parlamentarci sklicujejo nujne seje svojih odborov na podlagi zapisov v rumenih medijih, potem stvar ne more biti drugačna kot smešna. Poslanski skupini SDS in SNS Kosu očitata, da je v omarah komisije pustil okoli 1400 nerešenih prijav korupcije.

Vendar je sedanji predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič pojasnil, da dejstva o obstoju zaostankov prejšnje vodstvo komisije ni prikrivalo. Vzrok zanje gre po njegovem mnenju v večji meri iskati v izrazitem pomanjkanju podpore delovanju komisije s strani politike v letih od 2004 do 2008.

Člane odbora še pred tem čaka tudi obravnava decembra preložene točke - zavrženja kazenskih ovadb v aferi bulmastifi, ki jo je zahtevala poslanska skupina SLS.

szo/miv
© STA, 2011