Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Unicef bo danes odgovoril na očitke o domnevnih nepravilnostih

Ljubljana, 20. januarja - Vodstvo Unicefa Slovenija bo danes na novinarski konferenci odgovorilo na očitke o domnevnih nepravilnostih v organizaciji. O domnevno spornem dogajanju v Unicefu sta minuli teden spregovorili Milena Zupančič in Vita Mavrič, ki sta odstopili z mesta ambasadork dobre volje pri Unicefu.

Ljubljana.
Unicef.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Unicef Slovenije.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Mavričeva je v pismu zapisala, da je do ambasadorjev prišel podatek, da obstajajo nepravilnosti v finančnih poročilih. Opozorjeni so bili tudi na enoletno brezobrestno posojilo Pošti Slovenija v višini 22.000 evrov, na čezmerno porabo sredstev, namenjenih promociji, ter uničevanje neprodanih voščilnic.

Zupančičeva pa je izrazila bojazen, da se v Unicef Slovenija že nekaj časa zaposleni ukvarjajo predvsem sami s seboj, da se prerivajo za položaje in vpliv.

Po navedbah časnika Delo je Unicef že več kot pol leta brez zakonitega zastopnika, lani ni bila sklicana skupščina, ki bi obravnavala zaključno poročilo o finančnem poslovanju za leto 2009, proti Unicefu Slovenija pa je na delovno in socialno sodišče vloženih skupno sedem tožb.

miv/ago/miv
© STA, 2011