Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Türk v Milanu zaključuje državniški obisk v Italiji

Milano, 19. januarja - Predsednik republike Danilo Türk danes z obiskom v italijanskem gospodarskem središču Milano zaključuje tridnevni državniški obisk v Italiji. Pred tem se je v Rimu od gostitelja, italijanskega predsednik Giorgia Napolitana poslovil z vojaškimi častmi, v Lombardiji pa se je nato pogovarjal predvsem o gospodarskem sodelovanju.

Kot so sporočili iz predsednikovega urada, se je Türk v Milanu srečal s predsednikom dežele Lombardija Robertom Formigonijem, s katerim sta politične odnose med Italijo in Slovenijo ocenila kot zelo dobre. Obisk slovenskega predsednika v Lombardiji, ki predstavlja gospodarsko srce Italije, pa je namenjen predvsem konkretnim gospodarskim projektom, ki naj nadgradijo dobre dvostranske politične odnose.

Türk se je nato srečal še s predstavniki združenja Slovencev, ki živijo v Milanu. Svoj državniški obisk v Italijanski republiki pa popoldne zaključuje s srečanjem z županjo mesta Milano Letizio Moratti in predsednikom pokrajine Milano Guidom Podestajem.

ms/jav
© STA, 2011