Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Marguč četrti deskar s kolajno na SP

Barcelona, 19. januarja - Slovensko deskanje ima novo kolajno. Na svetovnem prvenstvu v La Molini je srebro v paralelnem veleslalomu osvojil Celjan Rok Marguč, ki je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši, nato pa je izgubil finalni dvoboj proti najboljšemu tekmovalcu zadnjih let, Avstrijcu Benjaminu Karlu.

Ljubljana.
Deskar Rok Marguč.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

V izločilne boje sta se uvrstila še Žan Košir in Izidor Šušteršič. Prvi je na koncu zasedel šesto, drugi pa 13. mesto. Za Koširja je bil usoden Italijan Roland Fischnaller, ki je na koncu v boju za tretje mesto premagal Švicarja Kasparja Fluetcha, ki je bil pred tem "krvnik" Šušteršiča.

Za Slovenijo je to peta deskarska kolajna v alpskih disciplinah, po dve sta doslej prispevala Dejan Košir, ki je bil leta 2003 v Kreischbergu zlat v paralelnem veleslalomu, leta 2001 v Madonni di Campiglio pa srebrn v veleslalomu, in Rok Flander, ki je obe kolajni osvojil leta 2007 v Arosi. V paralelnem veleslalomu je bil svetovni prvak, v paralelnem slalomu pa je osvojil bronasto kolajno. Kolajno ima tudi akrobat Matevž Petek, in sicer iz svetovnega prvenstva leta 2005 v Whistlerju.

ic/jd/ic
© STA, 2011