Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci SLS po torkovem zapletu vložili nov zakon o ustanovitvi Občine Ankaran

Ljubljana, 19. januarja - Poslanci SLS so po včerajšnjem zapletu na odboru za lokalno samoupravo pri glasovanju o ustanovitvi Občine Ankaran, ko je bil predlog brez glasu proti zavrnjen, v proceduro vložili nov zakon o ustanovitvi omenjene občine. Kot je za STA dejal poslanec Franc Bogovič, želijo slediti sodbi ustavnega sodišča in volji Ankarančanov, hkrati pa tudi popraviti včerajšnji spodrsljaj.

Ljubljana.
Logotip stranke SLS.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Po njegovem mnenju se je DZ do tega spodrsljaja dolžan opredeliti. Če v večina nasprotuje ustanovitvi občine Ankaran, naj se jasno vidi, kdo je proti in s tem tudi na nek način jemlje integriteto ustavnemu sodišču.

Na včerajšnji seji odbora po Bogovičevih besedah s poslancem SLS Gvidom Kresom nista pravočasno glasovala za prvi člen zakona o ustanovitvi ankaranske občine. Nato pa očitno vnaprej dogovorjena večina tudi ni glasovala proti, je dejal. Tako je zakon ostal brez členov.

V SLS so zato vložili nov, a vsebinsko enak zakon. Obenem pa so zaprosili tudi vlado, da zakon vloži po nujnem postopku, saj bi tako do njegove obravnave lahko prišlo hitreje.

spc/tvr/miv
© STA, 2011