Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tunizija preiskuje Ben Alijevo premoženje

Ženeva/Tunis, 19. januarja - Tunizijsko tožilstvo je danes sporočilo, da so začeli preiskavo o premoženju, ki ga imata v Tuniziji in v tujini nekdanji predsednik Zine Ben Abdine Ben Ali in njegova družina. Preiskava v Tuniziji naj bi se osredotočila na nelegalne finančne transakcije in bančne račune, ki so v lasti pobeglega predsednika in njegove razširjene družine.

Tunizija.
Nekdanji tunizijski predsednik Zine El Abidine Ben Ali.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Švicarska vlada pa je danes izdala ukaz o zamrznitvi vsega premoženja, ki bi ga imel nekdanji tunizijski predsednik v Švici. Odločitev vlade je sporočila zunanja ministrica Micheline Calmy-Rey, ki je pojasnila, da blokada začne veljati takoj in bo trajala tri leta, nanaša pa se tudi na premoženje Ben Alijevih bližnjih.

Tiskovni predstavnik francoske vlade Francois Baroin pa je že včeraj povedal, da so v Franciji "sprejeli potrebne ukrepe" za blokado sumljivega tunizijskega premoženja v Franciji.

Ben Ali je po ljudski vstaji prejšnji petek zapustil državo. Sprva je želel v Francijo, kjer pa ga niso želeli sprejeti, in se je nato zatekel v Savdsko Arabijo.

sk/aju
© STA, 2011