Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zoper Senico in Rotnerja poteka sodna preiskava v zadevi bulmastifi

Ljubljana, 19. januarja - Na kazenskem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani je danes potekala sodna preiskava v zvezi z afero bulmastifi. Šlo naj bi za postopek, v katerem je odvetnik Miro Senica osumljen krive ovadbe, kinolog Rajko Rotner pa ponarejanja listin.

Nekdanjega novinarja Dnevnika Roka Praprotnika so danes zaslišali kot pričo. Kot je dejal, so ga zasliševali o zadevah, povezanih s člankom, v katerem je pisal o Miru Senici. Slednji na vprašanja STA ni hotel odgovarjati.

Odvetniška pisarna Mira Senice, ki je zastopala pokojnega Sašo Baričeviča, je namreč veterinarskega inšpektorja Uroša Andreška, ki je odredil usmrtitev bulmastifov, leta 2008 kazensko ovadila, ker naj bi bil pri svojem delu pristranski, in zahtevala njegovo izločitev iz postopka odločanja o bulmastifih.

Rotner, sicer stric notranje ministrice Katarine Kresal, pa je skupaj s kinologinjo Alenko Černe 15. junija 2006 v ljubljanskem zavetišču Gmajnice opravil izredni vzrejni pregled in enemu od nevarnih psov izdal vzrejno dovolilnico za plemenjaka.

ago/miv
© STA, 2011