Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Celjski zdravnik Žmavc po ugotovitvah zdravniške zbornice narkotika ni uporabljal v skladu s smernicami

Ljubljana, 19. januarja - Odbor za strokovno-medicinska vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije je ugotovil, da celjski zdravnik Andrej Žmavc močnega narkotika dolantin ni uporabljal v skladu s strokovnimi smernicami za zdravljenje nemaligne bolečine.

58-letni zdravnik v celjskem zdravstvenem domu naj bi namreč dolantin uporabljal za lajšanje bolečin v hrbtenici. Dolantin spada med prepovedane droge, v Sloveniji ni registriran niti ni v splošni uporabi.

Člani odbora so si ob obravnavi omenjenega primera postavili tudi vprašanje, ali je samozdravljenje zdravnika, ki ni v skladu s strokovnimi smernicami, hkrati tudi strokovna napaka v pravnem smislu. Primer so predali tožilcu zbornice.

Zdravniška zbornica je izredni strokovni nadzor v splošni ordinaciji Žmavca odredila oktobra lani na prošnjo Zdravstvenega doma Celje. Primer pa roma tudi na sodišče, saj so celjski kriminalisti po več kot mesec dni trajajoči preiskavi zaradi poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja Žmavca tudi ovadili.

ago/miv
© STA, 2011