Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Križanič Pahorju glede zahtev računskega sodišča: Odzvali smo se pravočasno in na primeren način

Ljubljana, 19. januarja - Finančno ministrstvo v danes objavljenem odgovoru na stališča računskega sodišča ocenjuje, da se je na zahtevo sodišča odzvalo pravočasno in primerno. Trdi, da že sprejeti ukrepi in ukrepi, ki so načrtovani za letos tako na finančnem ministrstvu kot pri drugih ministrstvih, omogočajo ureditev evidentiranja agentskih poslov v poslovnih knjigah proračuna.

Ljubljana.
Minister za finance Franc Križanič.
Foto: Stanko Gruden/STA

Predlagane rešitve, tako ministrstvo, pomenijo ureditev zatečenega stanja in ureditev knjigovodskega evidentiranja od leta 2011 dalje, ne posegajo pa v dosedanjo ureditev oz. ne omogočajo rešitev za nazaj. Računsko sodišče v zahtevi za predložitev odzivnega poročila po mnenju ministrstva ni zahtevalo popravljalnih ukrepov v zvezi s postopki prodaje deleža v Splošni plovbi, ampak je ta posel izkoristilo za zahteve za celovito preureditev agentskih poslov, v katerih je država naročnik.

Ministrstvo je sicer takoj pristopilo k urejanju agentskih poslov in posledično ureditev računovodskega evidentiranja teh poslov, vendar v roku, ki ga je dalo računsko sodišče, to nikakor ni možno, saj je potrebna ustrezna sprememba zakonov.

ap/jb/uk/uk
© STA, 2011