Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na odboru DZ za notranjo politiko argumenti za in proti združevanju policijskih uprav

Ljubljana, 19. januarja - Člani odbora DZ za notranjo politiko so nadaljevali razpravo o nameravani združitvi krške, slovenjgraške in postojnske policijske uprave z večjimi. Nasprotniki, ki prihajajo predvsem iz omenjenih območij, so izrazili bojazen pred zmanjšano varnostjo. Generalni direktor policije Janko Goršek pa je poudaril, da je cilj racionalizacija, ki ne bo vplivala na varnost.

Po mnenju Jožefa Jerovška iz SDS gre pri tem za centralizacijo Slovenije, združitev pa ima tudi velik simbolni pomen. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Damjan Lah je težnje po centralizaciji zavrnil. Po njegovih besedah bi z omenjeno združitvijo število administrativnih mest v policiji zmanjšali za 126.

Poslanca SD Janja Klasinc in Miran Potrč sta se vprašala, ali je ta tema sploh v pristojnosti DZ, saj gre za notranjo organiziranost policije. Združevanju policijskih uprav pa sta poleg predstavnikov policijskega sindikata nasprotovala tudi poslanca DeSUS in SLS Matjaž Zanoškar in Franc Bogovič, ki sta hkrati župana Slovenj Gradca in Krškega.

spc/miv
© STA, 2011