Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Alpine Bau naj bi v nekaj tednih začel z deli na predoru Markovec

Koper, 19. januarja - Avstrijska družba Alpine Bau naj bi v nekaj tednih začela z deli na predoru Markovec, je predstavnikom krajevne skupnosti Žusterna sinoči zagotovila predsednica uprave Darsa Mateja Duhovnik. Predsednik krajevne skupnosti Patrik Peroša je za STA pojasnil, da natančen datum nadaljevanja del in odprtja predora še ni znan.

Duhovnikova je predstavnikom krajevne skupnosti po besedah Peroše zagotovila, da se zaradi zapleta s Cestnim podjetjem Maribor (CPM) projekt ne bo podražil.

Na sestanku po besedah Peroše še niso odprli vprašanja tehničnih rešitve gradnje predora, v Žusterni pa vztrajajo, da morajo biti vse metode gradnje v soglasju s prebivalci. Po neuradnih informacijah Radia Slovenija naj bi sicer Alpine Bau nadaljevanje gradnje pogojevala s pocenitvijo del, kar bi lahko dosegli prav z miniranjem.

Duhovnikova je po poročanju Radia Slovenija pred srečanjem povedala, da kljub številnim kritikam zaradi zapletov na gradbišču ne bo odstopila, zadnjo besedo o tem pa imel nadzorni svet.

td/jaz/td
© STA, 2011