Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začelo se bo sojenje nekdanji veleposlanici Voduškovi zaradi nesreče v Sarajevu

Ljubljana, 19. januarja - Dobri dve leti po prometni nesreči v Sarajevu bo nekdanja veleposlanica v BiH Nataša Vodušek dopoldne sedla na zatožno klop ljubljanskega okrajnega sodišča. Obtožnica jo bremeni povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je predvidena denarna kazen ali do tri leta zapora.

Ljubljansko okrožno tožilstvo je obtožni predlog vložilo že marca 2009, nesreča pa se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah 13. oktobra 2008. V nesreči sta trčili dve vozili, enega je vozila Voduškova, za volanom drugega pa je bil 45-letni Sarajevčan, ki se je v nesreči tudi hudo poškodoval.

Okoliščine nesreče še niso povsem pojasnjene. Po nesreči so se v medijih pojavile navedbe, da je Voduškova močno vinjena prevozila rdečo luč. Tudi zunanji minister BiH Sven Alkalaj je izjavil, da so Voduškovi po nesreči odvzeli vzorec krvi, na podlagi česar naj bi blo ugotovljeno, da je bila vinjena.

Voduškova pa je takrat zatrdila, da je rdečo luč prevozil drugi voznik in da ona za nesrečo ni odgovorna. Tudi navedbe o vinjenosti je zanikala.

szo/pa
© STA, 2011