Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nesoglasja glede DeSUS zglajena, vendar pa stranka vidi težavo v sodelovanju z nepovezanimi poslanci

Ljubljana, 18. januarja - Koalicijske stranke so na današnjem kolegiju pri predsedniku vlade zgladile nesoglasja glede ravnanj DeSUS. Stranka tako za zdaj ostaja del vlade, je po kolegiju povedal predsednik DeSUS Karl Erjavec. Ne bo pa DeSUS pristal na to, da bi koalicija sklenila koalicijsko pogodbo s poslansko skupino nepovezanih poslancev oziroma nekaterimi njenimi člani. Če bi namreč prišlo do podpisa koalicijskega sporazuma s posameznimi člani omenjene poslanske skupine, bi lahko po besedah Erjavca nastal problem.

Koalicija se je namreč danes dogovorila, da premier Borut Pahor na predlog Zares z omenjeno poslanko skupino izpelje pogovore o morebitnem sodelovanju v koaliciji.

Po besedah prvaka Zares Gregorja Golobiča so sicer danes sprejeli še dogovor, da se mora o prekinitvi pogodbe s Patrio izreči vlada, da vlada v parlament pošlje zakon o nezdružljivosti poslanske funkcije z župansko in da vlada parlamentu predlaga spremembe volilne zakonodaje. Glede Teša 6 pa je bil sprejet dogovor, da bo premier Borut Pahor opravil še en pogovor z ministrico za gospodarstvo Darjo Radič, je povedal Golobič.

ako/tvr/pa
© STA, 2011