Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odbor DZ predvidoma spet o opremljenosti vojakov v Afganistanu

Ljubljana, 19. januarja - Parlamentarni odbor za obrambo naj bi danes nadaljeval obravnavo stanja opremljenosti in s tem povezane varnosti pripadnikov 14. slovenskega kontingenta Isaf v Afganistanu. Obravnavo te točke dnevnega reda so zaradi nesklepčnosti prejšnjo sredo prekinili.

Točko so zaradi nejasnosti okoli dokumenta, ki je bil priložen gradivu za sklic seje in govori o pomanjkljivi usposobljenosti in opremljenosti voda za zaščito in mentorjev pehote v omenjenem kontingentu, namreč obstruirali Tone Anderlič iz LDS in člana odbora iz vrst SD.

Po besedah obrambne ministrice Ljubice Jelušič je dokument namreč nosil oznako tajno. Zato je na odboru med drugim predlagala, da se seja, v kolikor bo govora o spornem dokumentu, zapre za javnost, česar pa predsednik odbora Jožef Jerovšek iz SDS ni želel storiti.

Še preden je odbor postal nesklepčen, je Jelušičeva povedala, da je bila večina pomanjkljivosti v kontingentu že odpravljena z dodatnimi usposabljanji, kupili in najeli pa so tudi del manjkajoče opreme.

Odbor naj bi obravnaval tudi predlog novele zakona o obrambi, ki predvideva soglasje DZ k napotitvam vojakov na misije.

miv/pa
© STA, 2011