Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podjetniki v Kamniku o povezovanju kot izhodu iz krize

Kamnik, 18. januarja - Na srečanju predstavnikov podjetij iz občin Kamnik, Komenda, Mengeš in Vodice ter članov ljubljanske območne zbornice GZS so se udeleženci seznanili z aktualnimi razmerami v gospodarstvu in na trgu dela, s priložnostmi v EU, predvsem pa z možnostmi medsebojnega povezovanja, ki naj bi bilo ključno pri izhodu iz krize.

V Sloveniji je okrog 120.000 gospodarskih subjektov, torej bi za rešitev brezposelnosti zadoščalo, če bi vsako zaposlilo enega dodatnega delavca, pravi direktorica ljubljanske območne zbornice GZS Marte Turk. Čeprav se radi hvalimo z izvozno orientiranostjo slovenskega gospodarstva, je po Turkovi v Sloveniji le okrog 100 uspešnih izvoznikov.

Brezposelnost v štirih občinah je začela rasti leta 2008, a ni dosegla ravni v prvih letih po osamosvojitvi, je podjetnikom povedala Karmen Potočnik iz območne službe zavoda za zaposlovanje. V občini Kamnik pa medtem računajo, da bodo ob potrditvi proračuna prihodnji teden ohranili višino sredstev za podporo gospodarstvu v letu 2011.

spi/jb
© STA, 2011