Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SLS za umik spornega člena iz predloga družinskega zakonika

Ljubljana, 18. januarja - SLS poziva predsednika vlade Boruta Pahorja, da bi iz predloga družinskega zakonika umaknili sporni člen, ki izenačuje zakonsko zvezo in družino z istospolnimi zvezami. Če bi v tem času razvrednotili še edino trdno vrednoto - družino, "bi bilo nespametno in kruto", je zapisal vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik.

Ljubljana.
Poslanec SLS Jakob Presečnik.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

SLS glede na to, da naj bi predsedniki koalicijskih strank na današnjem sestanku med drugim razpravljali tudi o predlogu družinskega zakonika, znova pozivajo vladno koalicijo, da iz predloga umakne sporni člen. V SLS so prepričani, da bi v tem primeru sicer dobro napisan zakonik doživel široko podporo v državnem zboru in hitro uveljavil potrebne pozitivne rešitve, ki jih prinaša.

Predsednica parlamentarnega odbora za delo Andreja Črnak Meglič je za STA dejala, da bo odbor nadaljeval obravnavo predloga zakonika predvidoma sredi februarja. Dozdajšnja razprava na odboru se je vrtela prav okoli predlaganega izenačevanja heteroseksualnih in homoseksualnih zvez.

pse/pa/pa
© STA, 2011