Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Koncert Franz Liszt in Španija za začetek madžarskega predsedovanja EU

Ljubljana, 18. januarja - Madžarska bo začetek predsedovanja EU v Sloveniji obeležila s koncertom, ki ga je ob pomoči Španije posvetila letošnji 200-letnici rojstva Franza Liszta in njegovim vezem s španskimi skladatelji. Koncert bo 19. januarja v Slovenski filharmoniji.

Koncert z naslovom Franz Liszt in Španija sta pripravili madžarsko in špansko veleposlaništvo v Sloveniji. Na njem bosta nastopila španska interpreta, tenorist Jose Antonio Campo Edesa in pianist Severino Manuel Ortiz Rey. Izvedla bosta program, ki bo skladbe madžarskega mojstra povezal s skladbami nekaterih največjih španskih skladateljev komorne vokalne glasbe 19. stoletja, s katerimi se je Liszt družil.

Po koncertu bo direktorica Narodne galerije Barbara Jaki prejela odlikovanje oficirski križ reda Izabele Katoliške. Španija z njim nagrajuje posameznike, ki so z izjemnimi dosežki koristili španski državi oziroma prispevali k spodbujanju prijateljskih odnosov in k sodelovanju med Španijo in preostalim delom mednarodne skupnosti.

kb/av/av
© STA, 2011