Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tunizijski premier obljublja pregon vseh, ki so sodelovali pri zatrtju protestov

Pariz, 18. januarja - Tunizijski premier Mohammed Ghannouchi je danes napovedal, da vse državne uradnike, ki so sodelovali pri nasilnem zatrtju protestov, čaka roka pravice. Ob tem je zagotovil, da imajo vsi ministri, ki so ostali na položajih, "čiste roke".

Tunizija, Tunis.
Tunizijski premier Mohammed Ghannouchi.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Tunizija, Tunis.
Tunizijski premier Mohammed Ghannouchi, ki je začasno prevzel mesto predsednika države.
Foto: Tanjug/STA

Ghannouchi je za francoski radio Europe 1 dejal, da so ministri, ki so služili pod odstavljenim predsednikom Zinom El Abidinom Ben Alijem in so ohranili položaje v novi vladi, vselej delovali "za ohranitev nacionalnega interesa".

Zagotovil je, da bodo vsi, ki so sodelovali v pokolih, odgovarjali pravici, in dodal, da sam ni nikoli ukazal varnostnim silam, naj na protestnike streljajo s pravim strelivom. V več tednov trajajočih socialnih nemirih, zaradi katerih je predsednik Ben Ali nazadnje pobegnil iz države, je bilo ubitih več kot 70 ljudi.

Ben Ali, ki je nekdanji francoski koloniji v severni Afriki z železno roko vladal 23 let, je po več tednih socialnih nemirov v petek pobegnil iz države. Premier Ghannouchi je nato včeraj predstavil vlado narodne enotnosti, ki bo v šestih mesecih organizirala predsedniške in parlamentarne volitve.

jk/mlj/jk
© STA, 2011