Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolegij predsednika vlade danes o odprtih političnih vprašanjih koalicije

Ljubljana, 18. januarja - Predsedniki koalicijskih strank se bodo danes sestali na rednem kolegiju predsednika vlade, kjer bodo predvidoma obravnavali odprta politična vprašanja v koaliciji, ki naj bi jih sicer obravnavali že na včerajšnji klavzuri koalicije.

Ljubljana.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Predsednik vlade Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na včerajšnji klavzuri so tako uspeli doreči paket razvojnih prioritet vlade, dotaknili so se tudi pobude stranke DeSUS, da bi koalicija umaknila zahtevo za ustavno presojo referendumske pobude o pokojninski reformi. Pobuda je pri predsednikih ostalih koalicijskih strank naletela na gluha ušesa, predsednik DeSUS Karl Erjavec pa bo koalicijske kolege ponovno poskusil prepričati tudi danes.

Poleg tega se bodo šefi vladnih strank danes predvidoma lotili političnih tem, kot je nadaljnja vloga stranke DeSUS v koaliciji, morebitno reprogramiranje pogodbe za nakup patrij, vprašanje odhoda slovenskih vojakov iz Afganistana, pobuda po ustavnih spremembah in vprašanje predčasnih volitev. Obravnavali pa bodo tudi dokument razvojnih prioritet, ki so ga sprejeli na včerajšnji klavzuri.

ago/tz
© STA, 2011