Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V zvezi z brezplačniki zaslišani posojilodajalci

Ljubljana, 18. januarja - Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje izdajanje brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, dopoldan nadaljuje z zaslišanji. Tokrat so vabljeni predsednik uprave holdinga Zvon Ena Simon Zdolšek, direktor Media Polisa Marjan Novak, lastnik in direktor Dela Revij Matej Raščan ter nekdanji direktor Dravskih elektrarn Maribor Damijan Koletnik.

Ljubljana
Predsednica preiskovalne komisije DZ, ki raziskuje ozadje izhajanja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres Melita Župevc.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednica komisije Melita Župevc (SD) je že decembra napovedala zaslišanje glavnih posojilodajalcev, časopis Delo pa razkriva povezave med omenjenimi podjetji in brezplačnikoma. Po njegovih navedbah je leta 2007 iz Avstrije prišlo približno štiri milijone evrov.

Kmalu po tem se je začel mesec najintenzivnejšega prevzema Petrola, v katerem je med drugim sodeloval Julius Fond. Denar za prevzem mu je posodil holding Zvon Ena, temu pa Dravske elektrarne Maribor, navaja Delo.

Oba sklada, Julius in Zvon Ena, sta bila med posojilodajalci izdajatelja Slovenskega tednika. V eni izmed manjših "izmenjav" svežnjev Petrolovih delnic pa je sodeloval tudi Matej Raščan, ki je posodil denar za Ekspres.

szo/tz
© STA, 2011