Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Berlusconi v resni zvezi, opozicija vztraja pri odstopu

Rim, 17. januarja - Italijanski premier Silvio Berlusconi se brani pred očitki, da je imel spolne odnose z mladoletno prostitutko. V video sporočilu, ki ga je sinoči prenašala televizija, je Berlusconi zatrdil, da še nikdar ni kaki ženski plačal za seks. Ob tem je dejal, da je že vse od ločitve v resni zvezi z žensko, o kateri sedaj ugiba vsa Italija.

Libija.
Italijanski premier Silvio Berlusconi.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot je pojasnil, je od ločitve od svoje žene Veronice Lario maja 2009 v stalni zvezi z žensko. Da bi obvaroval svoje zasebno življenje, pa o tej zvezi v javnosti doslej ni govoril.

V Italiji že ugibajo, kdo je nova partnerka premiera Berlusconija. Mediji poročajo, da bi to lahko bila 28-letna Federica Gagliardi, ki se je junija lani pojavila ob premieru na vrhu skupine G8 v Torontu.

Italijanska opozicija pa zaradi afere z mladoletno prostitutko maroškega rodu Berlusconija ostro kritizira in zahteva njegov odstop, saj je Berlusconi po njenem mnenju s svojim obnašanjem postal bolj ranljiv za izsiljevanje in postavlja na kocko nacionalno varnost.

sg/vr/vr
© STA, 2011