Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jobs zaradi zdravstvenih težav znova na bolniški dopust

San Francisco, 17. januarja - Glavni izvršni direktor Applea Steve Jobs je danes sporočil, da bo zaradi zdravstvenih težav znova za nekaj časa prekinil delovne obveznosti. Jobs se želi osredotočiti na svoje zdravje, družbo pa bo v času njegove odsotnosti vodil Tim Cook.

Rusija, Moskva.
Proizvajalec elektronskih naprav Apple.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

ZDA, New York.
Proizvajalec elektronskih naprav Apple.
Otrok, računalnik, Apple.
Foto: Itar-Tass/STA
Arhiv Itar-Tass/STA

Še naprej bom opravljal dolžnosti glavnega izvršnega direktorja in bom vključen v glavne strateške odločitve družbe, je sporočil Jobs, ki več podrobnosti o svojih zdravstvenih težavah ni razkril. Apple imam zelo rad in upam, da se bom lahko vrnil čim prej, je dodal.

Jobs je novico o bolniškem dopustu, ki bi lahko pretresla ameriškega računalniškega velikana, zaposlenim sporočil ravno na dan, ko so ameriške borze zaradi praznika, dneva Marina Luthra Kinga, zaprte. Leta 2008 so Appleove delnice zaradi govoric o šibkem zdravju glavnega izvršnega direktorja družbe močno strmoglavile.

Jobs je zaradi raka na trebušni slinavki leta 2004 prestal operacijo, njegova bolezen pa je bila dolgo let zavita v skrivnost. Leta 2009 so mu nato presadili jetra.

fz/jes/mke
© STA, 2011