Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SCT dopolnil vlogo za začetek prisilne poravnave

Ljubljana, 17. januarja - SCT je danes na Okrožno sodišče v Ljubljani vložil vse potrebne dopolnitve k vlogi za začetek postopka prisilne poravnave. V načrtu finančnega prestrukturiranja je družba predvidela 40-odstotno poplačilo navadnih upnikov.

Ljubljana.
Sedež gradbenega podjetja SCT.
Foto: Daniel Novaković/STA.
Arhiv STA

Ljubljana.
Sedež gradbenega podjetja SCT.
Foto: Daniel Novaković/STA.
Arhiv STA

SCT je predlog za začetek postopka prisilne poravnave na sodišče vložil 30. decembra lani, potem ko je upravni odbor družbe ugotovil, da je SCT insolventen. SCT po dopolnitvi vloge pričakuje, da bo sodišče v najkrajšem možnem času izdalo sklep o začetku postopka prisilne poravnave.

V SCT so prepričani, da bodo s prisilno poravnavo zagotovili enakopravno obravnavanje vseh upnikov družbe. Ob tem ocenjujejo, da bo del zaposlenih iz insolventnih hčerinskih družb, ob uspešnem postopku prisilne poravnave, imel možnost ponovne zaposlitve v skupini SCT. Ob tem v družbi opozarjajo, da se bo število zaposlenih v skupini moralo prilagoditi stanju v gradbeništvu v Sloveniji, kjer v tem trenutku in tudi v prihodnje ni na vidiku nobenih novih investicijskih projektov.

uk/mke
© STA, 2011