Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pred egiptovskim parlamentom se je zažgal moški

Kairo/Nouakchott, 17. januarja - Pred egiptovskim parlamentom v Kairu se je danes zažgal nek moški. Gorečega moškega so uspeli pogasiti, nato pa so ga prepeljali v bližnjo bolnišnico. O samozažigu so nato danes poročali še iz Mavretanije. Incidenta spominjata na samomor, ki je v Tuniziji sprožil množične izgrede in proteste.

Po navedbah neimenovanega vira se je moški postavil pred parlament v Kairu, se polil z bencinom in zažgal. Policist, ki je bil tedaj v bližini, je ogenj pogasil, moškega pa so takoj prepeljali v bolnišnico. Utrpel je lažje opekline po obrazu, vratu in nogah. 48-letni lastnik restavracije se je zažgal iz protesta proti politiki, ki lastnikom restavracij prepoveduje nakup poceni subvencioniranega kruha za prodajo v restavracijah.

Nekaj ur kasneje se je pred zgradbo senata v prestolnici Mavretanije Nouakchott v svojem avtu zažgal 42-letni Yacoub Ould Dahoud. Pred incidentom je obvestil novinarje, da se namerava zažgati, ker ni zadovoljen s političnimi razmerami v državi in je jezen na vlado. Moškega so prepeljali v bolnišnico z opeklinami na rokah in po obrazu.

mc/mlj/vr
© STA, 2011