Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Boštjančič: Prva naloga novega vodstva Adrie ureditev tekočega poslovanja

Ljubljana, 17. januarja - Prva naloga novega vodstva Adrie Airways je ureditev tekočega poslovanja družbe, nato je treba doseči dogovor s ključnimi dobavitelji, zmanjšati stroške ter zagotoviti nove letalske linije in povečati učinkovitost že obstoječih linij, je za STA povedal novi glavni izvršni direktor Adrie Airways Klemen Boštjančič.

Velenje, upravna stavba Vegrada.
Novi glavni izvršni direktor Adrie Airways Klemen Boštjančič.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv: STA

Pogovori z bankami, ki letalskemu prevozniku še niso odobrile premostitvenega kredita, potekajo ves čas, niso pa še zaključeni, je pojasnil Boštjančič, ki je skupaj z izvršnim direktorjem Robertom Vugo danes prevzel vodenje edinega slovenskega letalskega prevoznika.

Kdaj bi se ti pogovori lahko končali, ni mogel napovedati, je pa dejal, da se mora to zgoditi zelo hitro. Za družbo bo po njegovi oceni ključnega naslednjega pol leta.

Adria še vedno čaka tudi na mnenje ministrstva za promet, ki preverja njeno finančno poročilo. Mnenje ministrstva uradno še ni znano, Boštjančič pa ocenjuje, da je možnosti za to, da bi Adria ostala brez licence za letenje, malo.

fz/uk/uk
© STA, 2011