Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Rdeči križ po navedbah Večera preiskuje policija

Ljubljana, 17. januarja - Pri gradnji razkošnega zdravilišča Rdečega križa na Debelem rtiču je nastala vrsta nepravilnosti, poroča današnji Večer. Policijska uprava Ljubljana po navedbah časnika že vodi predkazenski postopek zaradi suma, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje.

Ljubljana.
Rdeči križ Slovenije.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Interni dokumenti Rdečega križa dokazujejo, da je bila gradnja hotela Arija na Debelem rtiču popolna polomija, organizacija pa najverjetneje nikoli ne bo videla 3,9 milijona evrov, kolikor naj bi ji zaradi površno opravljenih del dolgoval ugasli Vegrad. Samo za odpravo napak, ki so jih izvajalci zakrivili pri gradnji, bo moral Rdeči križ iz svojega žepa odšteti še slab milijon evrov, navaja časnik.

Vodstvo organizacije za nepravilnosti obtožuje svojega nekdanjega nadzornika Alojza Unetiča, ki pa odgovarja z dokazi o pravočasnem obveščanju svojih nadrejenih. Brez odgovornosti pa menda še zdaleč ni niti idejni oče projekta, nekdanji minister za zdravje in nekdanji predsednik Rdečega križa Borut Miklavčič, poroča Večer.

pse/ako
© STA, 2011