Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Teja Belak, Mitja Petkovšek in Tjaša Šeme športniki leta GZS

Portorož, 15. januarja - Gimnastična zveza Slovenije (GZS) je na Obali pripravila izobraževalni tehnični kongres za pridobitev licenc za delo v športu v vseh panogah pod njenim okriljem. Obenem je na slovesni prireditvi nagradila najuspešnejše - naziv športnika leta 2010 je v športni gimnastiki podelila Teji Belak in Mitji Petkovšku, v ritmični pa Tjaši Šeme.

Petkovšek (Narodni dom), ki je bil sicer polovico sezone poškodovan, a se je jeseni sanjsko vrnil in si s tremi zmagami v nizu prislužil tudi skupno prvo mesto na bradlji v svetovnem pokalu, je bil najboljši v moški športni gimnastiki.

V članski kategoriji sta nagradi za drugo in tretje mesto prejela še Aljaž Pegan (Trnovo), ki je sezono svetovnega pokala na drogu končal na drugem mestu, ter Sašo Bertoncelj (Narodni dom), za katerim je najuspešnejša sezona doslej - prvi del je končal s kolajno na evropskem prvenstvu in tremi zmagami zapored v svetovnem pokalu, sklenil pa jo je s finalom na svetovnem prvenstvu in skupnim tretjim mestom v svetovnem pokalu na konju z ročaji.

zza/lr/zza
© STA, 2011