Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tudi Slovenj Gradec s skupnim urgentnim centrom

Ljubljana/Slovenj Gradec, 17. januarja - V Slovenj Gradcu bo drevi začela delovati skupna urgentna služba Splošne bolnišnice Slovenj Gradec ter zdravstvenih domov Slovenj Gradec in Dravograd. Pismo o nameri za vzpostavitev centralnega urgentnega centra v Slovenj Gradcu so podpisali že 3. novembra lani, ob robu vladnega obiska na Koroškem.

Gre za udejanjanje strategije ministrstva za zdravje o ureditvi skupnih urgentnih centrov, v okviru katere so že novembra lani kot prvi enotno urgentno službo uredili na Obali. Organizacija enotnih urgentnih centrov bo po zagotovilih ministrstva za zdravje pomenila racionalnejše poslovanje, manjše obremenjevanje zdravstvenega kadra ter boljšo oskrbo bolnikov.

Za bolnike, ki poiščejo pomoč v dežurni službi, po zagotovilih ministra za zdravje Dorjana Marušiča skupen urgentni center pomeni veliko prednost, saj imajo na voljo tudi laboratorijske ali druge preiskave, ki jih v zdravstvenih domovih ne bi mogli zagotoviti. Bolnik tako čaka le enkrat in ob nujnih primerih takoj dobi ustrezno pomoč.

td/jb
© STA, 2011