Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jat Airways ponovno prestavil let v Rim

Portorož, 15. januarja - Letalska družba Jat Airways je ponovno prestavila datum obnovitve letalske povezave med Beogradom, Portorožem in Rimom. Čeprav so portoroški turistični delavci po besedah direktorja Turističnega združenja Portorož Jadrana Furlaniča zagotovili dovolj potnikov za let 20. januarja, srbski prevoznik vztraja pri začetku letalske povezave 20. februarja.

Družba Jat Airways je na začetku decembra lani sporočila, da do 13. januarja odpoveduje vse lete med Beogradom, Portorožem in Rimom, kasneje pa je obnovitev te letalske povezave napovedala za 20. februar. Kot razlog so najprej navedli tehnične težave, nato pa so se sklicevali na nizko število rezervacij.

Turistični delavci na Primorskem so bili zaradi tega zelo razočarani, saj so si prav v času prazničnega decembra obetali veliko gostov iz Rima. Kot so sporočili iz Turističnega združenja Portorož, so zahtevali začetek letalske povezave 20. januarja, saj naj bi na ta dan priletelo na slovensko obalo vsaj trideset gostov. A srbski prevoznik kljub zagotovljenim potnikom vztraja na pričetku letalske povezave en mesec kasneje, torej 20. februarja.

kk/ase/kk
© STA, 2011