Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Deskarsko SP se začenja v Barceloni

Barcelona, 15. januarja - V Španiji se danes začenja svetovno prvenstvo v deskanju na snegu. Uradni organizator je La Molina, a prve discipline ne bo v španskem hribovju, ampak kar v mediteranski Barceloni. Akrobatski skoki so namreč pravi spektakel, zato jih vse pogosteje prirejajo v velikih mestih.

Katalonskemu velemestu se bodo tako predstavili tudi štirje slovenski tekmovalci, ki imajo visoke cilje. Pred odhodom so bili Matevž Petek, Marko Grilc, Jure Jeromel in Matevž Pristavec optimistično razpoloženi, prepričani v dobro pripravljenost, rezultatov pa niso hoteli napovedovati.

V letošnji sezoni so imeli le dve tekmi svetovnega pokala. V Londonu je oktobra zmagal Grilc, Petek je bil 13., v Stockholmu novembra lani je bil z 11. mestom Petek najboljši Slovenec. Prav zaradi teh dveh rezultatov in tudi izkušenosti v slovenskem taboru računajo predvsem na njiju dva, prepričani so, da se eden od njiju lahko vrne s kolajno. Petek jo je leta 2005 v olimpijskem Whistlerju že osvojil, pred dvema letoma v korejskem Gangwonu pa jo je za las izgubil, bil je četrti.

lr/ic/lr
© STA, 2011